Det är hög tid att boka höstresa. Efter sommarens kyliga väder är resesuget ovanligt stort, vilket även spiller över på bokningarna av weekendresor i höst. Berlin är svenskarnas mest populära weekendstad i höst, följt av klassikerna London och Barcelona.

Berlin står därmed för höstens stora skräll, tack vare en bokningsökning på 84 procent. Staden är tillsammans med Prag höstens största bubblare. Det visar färsk bokningsstatistik från resebyrån Ticket.

– Att Berlin har blivit en riktig svenskmagnet är inte konstigt. Staden, där det är full fart dygnet runt, har något för alla. Här kan resenärerna njuta av allt från historia och kultur, mysiga kaféer och restauranger, klubbliv och shopping. Dessutom är det riktigt prisvärt för svenskar att semestra i Berlin.

Berlin står för höstens skräll när staden klättrar från fjolårets fjärdeplats till plats ett på listan över de mest populära weekendstäderna i höst, följt av klassikerna London och Barcelona. Berlin har gått om fjolårets etta London tack vare att resandet dit nästan fördubblats jämfört med samma tid i fjol.

– Många som var hemma denna regniga sommar vill gärna komma i väg i höst. Storstäder är det perfekta resmålet för den som inte har så mycket semester kvar utan vill uppleva mycket på kort tid, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Berlin är tillsammans med Prag, dit bokningarna ökat 42 procent, höstens riktiga uppstickare när det gäller weekendresor.