Hösten är storstädernas högsäsong, och London är den stad som år efter år toppar listan som det mest populäraste resmålet. I år följs den brittiska metropolen tätt efter av Barcelona, New York och Prag.

– Det blir ofta att man väljer säkra kort som London eller Barcelona när man tar en weekendresa eftersom det är korta flygturer och många föredrar att åka någonstands de vet sen tidigare. Men det är roligt att se att trenden har vänt och fler vågar prova på helt nya städer. Särskilt ser vi en ökning av försäljningen i september på resor till Rom och Malta, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Men det finns så många fler städer som världen har att erbjuda än dem som nämns ovan, och även försäljningssiffrorna visar att många av oss vågar vidga våra vyer.

Berlin- Trots sin tunga historia har Tysklands huvudstad vuxit fram till att bli en livlig, kulturrik, trendig och populär stad – perfekt för den som vill uppleva mycket på kort tid. Oavsett budget och ambitioner kan Berlin möta dina krav, här finns både något för den party glada, fashionista, miljöaktivisten, och historikern. Gillar du julen och julmarknader? då är Berlin ett måste, med uppemot 60 julmarknader som drar igång från och med slutet av november och fortsätter fram till jul.

Dubrovnik och Split- Charmiga, vackra och älskade! För många är Kroatien en sommardestination mest känt för sitt kristallklara hav. Men varken Dubrovnik eller Split bör underskattas som storstäder, men sina smala kullerstensgator och mysiga krogar, fascinerande historia, god mat och den lokala gästfriheten kommer charma de flesta. Är du även en fantast av Game of Thornes är det bara att boka första möjliga biljett!

Lissabon- Portugals huvudstad seglar fram som en av Europas trendigaste städer, staden som ligger vackert vid Atlantkusten är en förening av gammalt och nytt. Lissabon är en bra blandning av andra storstäder runt om i världen, med sina smala gator, vackra platser och gröna parker är Lissabon känt som en av de mest romantiska städerna i södra Europa.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer. De arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar och rundresor.