När höstmörkret faller över Sverige är Vings resmål populära och flygen blir snabbt fullbokade under höstlovet, som infaller vecka 44 (31 oktober- 6 november 2016). Men för de som önskar förlänga sommaren finns det fortfarande platser kvar till solsäkra Cypern, tack vare två nyinsatta flyg.

Medelhavsklimatet på Cypern gör att värmen dröjer sig kvar långt in på hösten med temperaturer på runt 25 grader i luften och cirka 22-25 grader i havet. Cypern är en vacker ö som passar bra till sightseeing. Det rekommenderas att hyra en bil för att ta sig runt och uppleva ön. Sök och kolla upp priser innan ni åker, det finns många bolag som kan erbjuda billig biluthyrning på Cypern och om man bokar i tid kan man göra riktiga fynd. Att köra på Cypern är enkelt och påminner en del om att köra i England. Ta en tur och titta på de romerska lämningarna, helst mosaik golven.

– Vi vill kunna möta våra kunders behov och eftersom höstlovet är en populär vecka sätter vi nu in två nya avgångar från Arlanda till Cypern, vilket gör det möjligt för alla soltörstande svenskar att resa bort när det oftast är ruskigt väder här hemma,säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vings fyra resmål på Cypern

Ayia Napa har fina sandstränder och badvatten samt massor av aktiviteter, restauranger och nöjen. Vings mest populära hotell är det familjevänliga Sunwing Sandy Bay Beach medan de som reser utan barn bland annat kan bo på hotellet Sunprime Ayia Napa Suites, centralt beläget vid stranden. Protaras eller Fig Tree Bay, ligger cirka en mil öster om Ayia Napa. De långgrunda stränderna tillhör Cyperns bästa och med Ving kan man bo elegant på det femvingade hotellet Capo Bay eller på det barnvänliga alternativet Family Garden Rising Star.

Ytterligare ett resmål som lockar den mer kultur- och historieintresserade resenären är Limassol. Här finns även nöjen, shopping och aktiviteter och Ving erbjuder ett av öns bästa hotell, det femvingade Londa. Slutligen har även Ving resmålet Larnaca, som är Cyperns största stad och passar bra för de som vill kombinera sol och bad med stad. Precis invid stranden ligger även hotellet SENTIDO Sandy Beach, med ett stort utbud av både faciliteter och aktiviteter.

Källa: Ving