London var det hetaste konferensresmålet bland svenska konferenskunder och företag under året 2013. Allt fler svenska företag reser också till London för att göra branschrelaterade studiebesök på andra företag.

Andra populära konferensresmål under förra året var Barcelona, Istanbul och New York, vilka är levande och pulserande storstäder med väldigt bra flygförbindelser. Under 2013 har Budapest etablerat sig som ett prisvärt konferensresmål. Staden lockar med sin historia och kultur. Har man tid över kan hyra en bil och ta sig runt i övriga Storbritannien. Boka kan man göra direkt på nätet där man enkelt kan se vad olika bolag har för utbud. En sida som fokuserar på England / Storbritannien är www.hyrbiluk.se. Bara priser på hyrbilar på den lokala marknaden. Även Reykjavik tog under förra året ett rejält kliv uppåt på listan, och landar på en sjunde plats. Reykjavik har tappat resenärer kontinuerligt sedan finanskrisen 2008, men drar nu återigen till sig konferensgrupper tack vare sin storslagna natur och en prisnivå som är något lägre än innan krisen.

– London toppar statistiken över de mest bokade konferensresmålen för 2013, och vi ser en tydlig trend att svenska företag reser dit för att göra branschrelaterade studiebesök. Många IT-bolag besöker till exempel Tech City, Europas motsvarighet till Silicon Valley, säger Björn Wigge, produktchef för konferensresor på Resia.

Städer som tappar konferenskunder är Berlin, Rom och Paris. Gemensamt för de städerna som bokas mest är att det är levande och pulserande storstäder med väldigt bra flygförbindelser.

– Svenska företag är måna om att planera sin konferens effektivt, man vill verkligen ta vara på tiden på plats. Smidiga kommunikationer är därför väldigt viktigt, att flyget går direkt och på bra tider är något som företagen är beredda att betala lite extra för, säger Björn Wigge.

Källa: Resia